{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen zakon o privatizaciji državnih stanova u RS-u

S
2.6.2011. u 20:01
0
2
Utvrđen zakon o privatizaciji državnih stanova u RS-u
0
Utvrđen zakon o privatizaciji državnih stanova u RS-u
Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici utvrdila je Prijedlog zakona o privatizaciji državnih stanova, po hitnom postupku, a donošenje ovog zakona potrebno je zbog produženja roka za otkup državnih stanova, koji ističe 30. juna ove godine.
Iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću saopšteno je da otkup državnih stanova još nije u potpunosti okončan i to prvenstveno stanova koji su državnim sredstvima građeni po posebnim programima za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, izbjeglih i raseljenih lica, kao ni otkup državnih stanova na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Vlada RS utvrdila je i Nacrt zakona o sudovima RS, kojim se predviđa osnivanje novih sudova i to osnovnih sudova u Loparama, Srpcu, Brodu, Kozarskoj Dubici, Nevesinju, Rogatici, te u Šamcu za područje Šamca, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

U sastavu Okružnog suda u Banjaluci predviđa se formiranje posebnog samostalnog specijalizovanog odjeljenja, sa nadležnošću za određena krivična djela propisana posebnim zakonom, navodi se u saopštenju.

Predloženim zakonskim rješenjima, proširuju se nadležnosti Ministarstva pravde RS tako da ono izdaje sudijama službene legitimacije na osnovu Pravilnika o obliku i izgledu službene legitimacije, koji donosi ministar.

Proširuju se i ovlašćenja ministra pravde da daje saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u sudovima, a u obavljanju poslova pravosudne uprave ministar može zahtijevati od predsjednika suda da stavi ban snage akt koji nije u skladu sa zakonom ili podzakonskim aktom, navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: