{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen set zakona iz mape puta

S
4.6.2009. u 15:18
0
0
Utvrđen set zakona iz mape puta
0
Utvrđen set zakona  iz mape puta
Foto: Sarajevo-x.com
Vijeće ministara BiH utvrdio je danas Prijedlog zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Prijedlog zakona o graničnoj kontroli.
Predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić istakao je da je na sjednici usvojen i Prijedlog zakona o kontroli i kretanju oružja i vojne opreme, kao i Prijedlog zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Prema njegovim rječima, postignut je kompromis o utvrđivanju Prijedloga odluke obaveznog međusobnog usklađivanja entitetskih, kantonalnih i propisa Brčko distrikta o oružju i njihovom usklađivanju sa međunarodnim aktima.

Špirić je ocjenio da je današnja sjednica Vijeća ministara BiH jedna od najboljih i istakao da je to veliki iskorak BiH.

On je naveo da su utvrđeni prijedlozi zakona veoma značajni za provođenje uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima i izrazio nadu da će Parlamentarna skupština BiH na zajedničkoj sjednici oba doma po hitnom postupku usvojiti ove zakonske akte.

Vijeće ministara je danas nakon redovne sjednice održao tematsku sjednicu koja je posvećena NATO integracijama na kojoj je, između ostalog, odobrena komunikaciona strategija u NATO integracijskom procesu s ciljem podizanja nivoa informisanosti javnosti o NATO-u i obezbijeđivanju podrške građana za ulazak u Alijansu.

"Ova tematska sjednica znak je da BiH drži do puta ka NATO-u i u tom smislu postoji značajan napredak", rekao je Špirić i naglasio da put BiH ka NATO-u karakteriše visok stepen izvršavanja obaveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: