{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen pročišćeni tekst zakona o sudu BiH i zakona o tužiteljstvu

F
18.5.2009. u 19:08
0
0
Utvrđen pročišćeni tekst zakona o sudu BiH i zakona o tužiteljstvu
0
Utvrđen pročišćeni tekst zakona o sudu BiH i zakona o tužiteljstvu
Na današnjem nastavku zajedničke sjednice ustavnopravnih komisija obaju domova Parlamentarne skupštine BiH utvrđen je pročišćeni tekst Zakona o sudu BiH i Zakona o Tužiteljstvu BiH.
Komisije su utvrdile da je jasna odredba člana 185 stav (1) Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čiji je podnositelj Ministarstvo odbrane BiH, kao i odredba člana 23. Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, podnositelj Radio-televizija Federacije BiH.

Članovi komisije su zaključili da je norma jasna u vezi s članom 7 tačka 2 a) Zakona o slobodnim područjima BiH, podnositelj Federalno ministarstvo trgovine, kao i u vezi s članom 18 stav (3) Zakona o osiguranju depozita u bankama BiH, podnositelj Centralna izborna komisija BiH.

Donesen je zaključak u vezi sa zahtjevom za vjerodostojnim tumačenjem člana 52 stav (6) Zakona o javnim nabavama BiH, podnositelj Ured za razmatranje žalbi i Agencija za javne nabave BiH, da Tajništvo oba doma PSBiH obavijeste nadležne komisije da je zakon u fazi razmatranja te da će pitanja iz Zakona o javnim nabavama BiH biti tretirana izmjenama zakona.

Također je zaključeno da je riješeno pitanje i okončana procedura vjerodostojnog tumačenja odredaba člana 60 stav (3) Zakona BiH o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera, a u vezi s članom 185 stav (2) tačka e) Zakona o kaznenom postupku, saopćeno jew iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: