{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju proračuna

F
13.11.2007. u 15:47
0
0
Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju proračuna
0
Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju proračuna
Vlada Tuzlanskog kantona danas je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju kantonalnog proračuna za 2007. godinu i uputila ga u skupstinsku proceduru.
Izmjene i dopune odnose se na Članak 8. ovog Zakona, koji koji regulira vlastite prihode te načine i rokove njihove raspodjele.

Vlada predlaže da vlastiti prihodi proračunskih korisnika u fiskalnoj
2007. godini ostanu uređeni po vrsti, načinu i rokovima raspodjele, kako je to važilo za fiskalnu 2006. godinu i u skladu sa pravilnicima koji su se primjenjivali za fiskalnu 2006. godinu.

Izmjenom Članka 8. Zakona o izvršenju proraèuna predlaže se da vlastiti prihodi proračunskih korisnika neutrošeni do kraja fiskalne 2007. godine postaju javni prihodi, izuzev vlastitih prihoda korisnika iz oblasti srednjeg i visokog obrazovanja, koji se mogu koristiti do 30. lipnja sljedeće fiskalne godine, nakon čega postaju javni prihodi.

Također se predlaže da se omogući korištenje prihoda za sticanje znanstvenog stupnja doktora znanosti i znanstvenog, odnosno umjetničkog stupnja magistra u vrijeme trajanja studija, nakon čega neutrošena sredstva postaju javnih prihodi.

Vlastiti prihodi korisnika osnovanih za pružanje usluga smještaja, prehrane, proizvodnje i obavljanja sličnih poslova za određene kategorije korisnika tih usluga nisu vezane za korištenje u toku fiskalne godine, već se mogu prenositi u sljedeće fiskalne godine i u cijelosti koristiti za pokriće ukupnih rashoda korisnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: