BiH
0

Utvrđen prijedlog rebalansa budžeta KS-a za 2014. godinu u iznosu od 784,4 miliona KM

FENA
Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je Prijedlog izmjena i dopuna budžeta KS-a za ovu godinu u iznosu od 784.400.000 KM, što je za 14.100.000 KM manji iznos od trenutnog budžeta od 798.500.000 KM.

Konačnu odluku o izmjenama budžeta donijet će Skupština Kantona Sarajevo.

U međuvremenu, radi uravnoteženja budžeta KS-a za ovu godinu Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o privremenom obustavljanju izvršenja pojedinih rashoda i izdataka u budžetu.

Svi tekući i kapitalni transferi planirani u budžetu za 2014. godinu trebaju biti obustavljeni do konačnog donošenja Izmjena i dopuna budžeta za ovu godinu, a najduže 45 dana od dana donošenja ove odluke.

Ovo se neće primjenjivati za realizaciju tekućih i kapitalnih transfera planiranih iz kreditnih i namjenskih sredstava, zatim na plaćanje obaveza po kreditima, za povrat javnih prihoda po zahtjevima poreznih obveznika po osnovu rješenja Porezne uprave FBiH, na plaće, doprinose, poreze i naknade zaposlenim, na izdatke za materijalne troškove i ostale redovne mjesečne dotacije.

Vlada će zaustaviti preuzimanje obaveza i predložiti produženje ugovorenih rokova plaćanja.

Ukoliko rebalans budžeta ne bude usvojen i nakon isteka 45 dana, Odluka o privremenom obustavljanju izvršenja pojedinih rashoda ostat će i dalje na snazi, saopćila je Press služba KS-a.