{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen prijedlog kandidata za Nezavisni odbor i Odbor za žalbe

F
17.2.2009. u 13:09
0
0
Utvrđen prijedlog kandidata za Nezavisni odbor i Odbor za žalbe
0
Utvrđen prijedlog kandidata za Nezavisni odbor i Odbor za žalbe
Ad hoc komisija Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana je danas jednoglasno utvrdila prijedlog kandidata, uključujući i prijedlog za predsjednika i zamjenika predsjednika tih odbora, kazao je danas za Fenu predsjedavajući komisije Adem Huskić.
Po njegovim riječima u Nezavisni odbor komisija je predložila Žiku Krunića za predsjednika, Bakira Dautbašića za zamjenika predsjednika i za članove Matu Jozića, Viktora Dadića, Stanka Nuića, Zijada Kadića, Vojina Bera, Dragana Savića i Samira Rizvu.

U Odbor za žalbe građana predloženi su: Lidija Bagarić za predsjednika, Slavojka Gluhović za zamjenika predsjednika te za članove Željko Travar, Danica Berić, Lejla Babović, Refik Džubur i Sead Hadžić.

Huskić je napomenuo da član komisije Mladen Ivanić nije prisustvovao sjednici, ali je telefonom dao svoju saglasnost i slaže se s onim što je zaključeno.

“Sada ovaj prijedlog ide u parlament koji može ovo da usvoji ili da ne usvoji. Vjerujem da će usvojiti ovo i da ćemo završiti na taj način ovaj postupak”, kazao je Huskić.

Po njegovim riječima, izbor ova dva odbora znači da je Parlamentarna skupština završila svoj dio posla u pogledu obaveza koje proističu iz zakona o reformi policije i da Nezavisni policijski odbor može dalje raditi zajedno s odborima koje imenuje Vijeće ministara.

Huskić se nada da će ovaj prijedlog biti razmatran sutra na sjednici Predstavničkog doma, te na narednoj sjednici Doma naroda PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: