{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen prijedlog kandidata za Nezavisni odbor i Odbor za žalbe

F
17.2.2009. u 13:09
0
0
Utvrđen prijedlog kandidata za Nezavisni odbor i Odbor za žalbe
0
Utvrđen prijedlog kandidata za Nezavisni odbor i Odbor za žalbe
Ad hoc komisija Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana je danas jednoglasno utvrdila prijedlog kandidata, uključujući i prijedlog za predsjednika i zamjenika predsjednika tih odbora, kazao je danas za Fenu predsjedavajući komisije Adem Huskić.
Po njegovim riječima u Nezavisni odbor komisija je predložila Žiku Krunića za predsjednika, Bakira Dautbašića za zamjenika predsjednika i za članove Matu Jozića, Viktora Dadića, Stanka Nuića, Zijada Kadića, Vojina Bera, Dragana Savića i Samira Rizvu.

U Odbor za žalbe građana predloženi su: Lidija Bagarić za predsjednika, Slavojka Gluhović za zamjenika predsjednika te za članove Željko Travar, Danica Berić, Lejla Babović, Refik Džubur i Sead Hadžić.

Huskić je napomenuo da član komisije Mladen Ivanić nije prisustvovao sjednici, ali je telefonom dao svoju saglasnost i slaže se s onim što je zaključeno.

“Sada ovaj prijedlog ide u parlament koji može ovo da usvoji ili da ne usvoji. Vjerujem da će usvojiti ovo i da ćemo završiti na taj način ovaj postupak”, kazao je Huskić.

Po njegovim riječima, izbor ova dva odbora znači da je Parlamentarna skupština završila svoj dio posla u pogledu obaveza koje proističu iz zakona o reformi policije i da Nezavisni policijski odbor može dalje raditi zajedno s odborima koje imenuje Vijeće ministara.

Huskić se nada da će ovaj prijedlog biti razmatran sutra na sjednici Predstavničkog doma, te na narednoj sjednici Doma naroda PSBiH.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: