{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Nacrt zakona o trezoru

S
20.3.2014. u 14:34
2
3
Utvrđen Nacrt zakona o trezoru
2
Utvrđen Nacrt zakona o trezoru
Vlada FBiH utvrdila je danas Nacrt zakona o trezoru u FBiH, radi harmonizacije s novim Zakonom o budžetima u FBiH i jer su u praksi uočeni određeni problemi i nedostaci postojećeg Zakona o trezoru.
Postojeći Zakon o trezoru u FBiH donesen je odlukom visokog predstavnika 2002. godine, a u nepromijenjenom tekstu usvojio ga je Parlament Federacije BiH 2003. godine, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Vlada FBiH danas je utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o inspekcijama, koji je usklađen s primjedbama i sugestijama datim u prethodnoj parlamentarnoj raspravi o ovom zakonu.

Pri njegovoj pripremi u obzir je uzeta presuda Ustavnog suda FBiH iz 2006. godine, koji je utvrdio da odredbe aktealnog Zakona o inspekcijama, u dijelu kojim se uređuje organizacija, djelokrug, prava, dužnosti i odgovornosti kantonalnih inspekcija nisu u saglasnosti sa Ustavom FBiH.

U dosadašnjoj primjeni odredaba Zakona o inspekcijama, koje Ustavni sud nije osporio, pokazale su se određene poteškoće zbog nepreciznosti i nedorečenosti pojedinih normi, odnosno potpunog izostanka normiranja pojedinih pitanja.

Sjednica Vlade FBiH će zbog današnjih obaveza ministara biti nastavljena sljedeće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: