{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Nacrt zakona o trezoru

S
20.3.2014. u 14:34
2
3
Utvrđen Nacrt zakona o trezoru
2
Utvrđen Nacrt zakona o trezoru
Vlada FBiH utvrdila je danas Nacrt zakona o trezoru u FBiH, radi harmonizacije s novim Zakonom o budžetima u FBiH i jer su u praksi uočeni određeni problemi i nedostaci postojećeg Zakona o trezoru.
Postojeći Zakon o trezoru u FBiH donesen je odlukom visokog predstavnika 2002. godine, a u nepromijenjenom tekstu usvojio ga je Parlament Federacije BiH 2003. godine, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Vlada FBiH danas je utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o inspekcijama, koji je usklađen s primjedbama i sugestijama datim u prethodnoj parlamentarnoj raspravi o ovom zakonu.

Pri njegovoj pripremi u obzir je uzeta presuda Ustavnog suda FBiH iz 2006. godine, koji je utvrdio da odredbe aktealnog Zakona o inspekcijama, u dijelu kojim se uređuje organizacija, djelokrug, prava, dužnosti i odgovornosti kantonalnih inspekcija nisu u saglasnosti sa Ustavom FBiH.

U dosadašnjoj primjeni odredaba Zakona o inspekcijama, koje Ustavni sud nije osporio, pokazale su se određene poteškoće zbog nepreciznosti i nedorečenosti pojedinih normi, odnosno potpunog izostanka normiranja pojedinih pitanja.

Sjednica Vlade FBiH će zbog današnjih obaveza ministara biti nastavljena sljedeće sedmice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: