{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti od nasilja u porodici

5.11.2015. u 13:41
0
3
Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti od nasilja u porodici
0
Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i  dopunama zakona o zaštiti od nasilja u porodici
Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, koji je, na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila Federalna vlada, obuhvaćen je i pojam sigurne kuće radi osiguranja sigurnog privremenog smještaja i potpore žrtvama nasilja u obitelji kojima je ugrožen život i kojima zaštita i sigurnost ne mogu biti pruženi u njihovom domu.
Sigurna kuća se osniva sukladno Zakonu o ustanovama, a sredstva za financiranje privremenog zbrinjavanja žrtve nasilja u sigurnoj kući osiguravaju se iz proračuna Federacije BiH u iznosu od 70 posto i iz proračuna kantona 30 posto, od utvrđene cijene smještaja žrtve nasilja u sigurnoj kući.

Odluku o visini cijene privremenog zbrinjavanja žrtve nasilja u sigurnoj kući donosi federalni ministar rada i socijalne politike za svaku kalendarsku godinu, koji će, u roku od šest mjeseci od dana stupanja Zakona na snagu, donijeti i Pravilnik o uvjetima prostora, opreme i kadra za sigurne kuće i registru sigurnih kuća u FBiH.

Status sigurne kuće stječe se izdavanjem rješenja kojim se potvrđuje da su ispunjeni zakonom propisani uvjeti i upisom u Registar, koji vodi Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: