{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine

F
25.6.2008. u 14:08
0
0
Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine
0
Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine
Skupština Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine.
Nacrt će biti upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana. Javna rasprava će se provoditi u kantonalnim organizacijama, jedinicama lokalne samouprave, naučnim i stručnim ustanovama. Vlada KS-a će Skupštini podnijeti izvještaj nakon provedene javne rasprave te će pripremiti Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti kulturne baštine.

Inicijativu za izmjene i dopune Zakona o zaštiti kulturne baštine pokrenuo je JU Kantonalni zavod za zaštitu kulturne baštine radi poboljšanja teksta zakona da bi se omogućila i osnažila zaštita dobara baštine i stvorio ambijent da javne ustanove, Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, Muzej Sarajevo i drugi muzeji i galerije u javnom i privatnom vlasništvu mogu nesmetano da se bave zaštitom dobara kulturne baštine bez prepreka s kojima su se susretali tokom dosadašnje primjene Zakona o zaštiti kulturne baštine, kazao je ministar kulture i sporta KS-a Emir Hadžihafizbegović.

Skupština KS-a utvrdila je i Nacrt zakona o radnopravnom statusu članova Vlade Kantona Sarajevo koji će biti upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Nakon provedene javne rasprave koja će biti održana u kantonalnim organizacijama, jedinicama lokalne samouprave, naučnim i stručnim ustanovama, Vlada KS-a će Skupštini podnijeti izvještaj te će pripremiti Prijedlog zakona o radnopravnom statusu članova Vlade KS-a.

Ovim zakonom uređuje se radnopravni status članova Vlade KS-a, koji se odnosi na plaće, naknade i druga prava iz radnog odnosa. Ovim zakonom utvrđuju se i plaće savjetnika članova Vlade KS-a, a na pitanje naknada i drugih prava savjetnika koja nisu regulirana ovim zakonom, primjenjuju se propisi kojima se uređuju prava državnih službenika u organima državne službe u FBiH, opći propisi o radu i kolektivni ugovori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: