{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen dnevni red Predstavničkog doma FBiH

F
9.1.2008. u 15:45
0
0
Utvrđen dnevni red Predstavničkog doma FBiH
0
Utvrđen dnevni red Predstavničkog doma FBiH
Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine utvrdili su danas poslije podne dnevni red dvodnevne osme redovne sjednice Doma u Sarajevu koja je otvorana jutros u 11 sati.
Većinom glasova poslanici su odbacili prijedlog premijera FBiH Nedžada Brankovića da u dnevnom redu ovog zasjedanja bude odluka Vlade FBiH koja se odnosi na izbor strateških partnera za pripremu gradnje, izgradnju i korišćenje novih elektroenergetskih objekata u Federaciji.

Većinom glasova odbijen je i Brankovićev prijedlog da se ovom prilikom raspravlja o izmjenama aktuelnog Zakona o privatizaciji u FBiH.

U odobrenom dnevnom redu su između ostalih tačaka Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prestanku primjene Zakona o napuštenim stanovima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu te Prijedlog zakona o razvojnoj banci Federaciji BiH.

Predstavnički dom razmatrat će na ovoj sjednici i Prijedlog zakona o pomilovanju kojeg je predložio Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) - Hrvatska koalicija - Hrvatska narodna zajednica (HNZ) BiH - Hrvatska stranka prava (HSP) BiH te Klub Hrvatsko zajedništvo.

Na dnevnom redu su Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o rudarstvu, Prijedlog zakona o porezu na dohodak i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima.

Više nacrta zakona te Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja Radio-televizije (RTV) Federacije BiH također su na dnevnom redu ove sjednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: