BiH
0

Utrka uz stepenište u "Avaz Twist Toweru" 18. juna

FENA
Prva utrka uz stepenište u "Avaz Twist Toweru" u Sarajevu, tornju koji je sa 172 metra najviša zgrada u regionu, bit će održana u subotu 18. juna.

Na 36. spratu ovog objekta nalazi se vidikovac, gdje će biti i cilj utrke koja ima 780 stepenika.

Ovakve trke se, inače, redovno organizuju u najljepšim tornjevima svjetskih metropola kao što su Njujork, London, Berlin, Dubai…

Utrka u "Avazovom" tornju je uvrštena u kalendar svjetske asocijacije "Towerrunning", a prisustvovat će i predsjednik asocijacije Michael Reichetzeder.

Organizator je kompanija "Avaz roto press".

Učesnici će biti podijeljeni u četiri konkurencije (takmičarska - muškarci i žene do 35 godina te veteranska - muškarci i žene). Najbolji u takmičarskim konkurencijama bit će novčano nagrađeni i to za prvo mjesto 1.000 KM, za drugo mjesto 500 KM i za treće mjesto 200 KM, najavljuju organizatori utrke.

Specijalne nagrade dobit će svi koji ostvare plasman do desetog mjesta, zatim najmlađi i najstariji učesnik te klub koji bude imao najviše takmičara.

U četvrtak, 16. juna, u zgradi "Avaz Twist Tower" bit će održana sjednica Organizacijskog odbora utrke "Avaz Tower Running".