BiH
2

Utopljavanje sedam objekata kolektivnog stanovanja u općini Centar Sarajevo

FENA
Nakon što je prijedlog odluke za utvrđivanje liste za sufinansiranje i izradu termo fasada

Na osnovu pristiglih zahtjeva i priložene dokumentacije sačinjena je lista za sufinansiranje i utvrđena visina sredstava koje će Općina sufinansirati (maksimalno do 50 posto), dok će ostatak troškova snositi stanari.

Sredstva u iznosu od 228 hiljada KM raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54.

Prilikom potpisivanja ugovora, Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da nastavi sa realizacijom tog značajnog projekta.

  • U budžetu za 2020. godinu obezbijedili smo 400.000 maraka i to 350.000 za utopljavanje objekata kolektivnog stanovanja, a 50.000 maraka za utopljavanje objekata individualnog stanovanja. Ovaj projekat uspješno realiziramo već dvije godine i zajedno sa stanarima sufinansiramo utopljavanje njihovih stambenih zgrada među kojima su i neboderi - pojasnio je Ajnadžić.

Podsjećamo, unazad dvije godine na području te lokalne zajednice uspješno je realizovan projekat postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru i to: Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26, Branilaca Sarajeva 4, Patriotske lige 38 i Jezero 5 za šta je Općina Centar izdvojila oko 300.000 KM, saopćeno je iz te općine.