{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojeno Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga

F
17.2.2009. u 15:44
0
0
Usvojeno Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga
0
Usvojeno Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) danas je na sjednici usvojilo Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga, uz odluku da se primjena Pravila, radi zaštite interesa krajnjih korisnika usluga telekomunikacija, pomjeri do 1. januara 2010. godine.
Kako je saopćeno iz RAK-a, faza III rebalansa cijena je posljednja faza predviđena važećim Pravilom 24/2005. o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH.

Vijeće je usvojilo i Pravilo o Javnim RTV stanicama. Ovo pravilo zamjenjuje dosadašnje Pravilo 01/1999 Definicije i obaveze javnih RTV stanica usvojeno 1999. godine.

Odobreno je i da nacrti Pravila o dozvoli za zemaljsku radiodifuziju i Pravila o ograničavanju medijske koncentracije i zaštiti pluralizma medijskih usluga u BiH, budu upućeni na javne konsultacije koje će biti obavljene do 31. marta.

Također, Vijeće je jednoglasno usvojilo Prijedlog smanjenja naknada za dozvole za pružanje telekomunikacijskih usluga.

Analizirajući cijene naknada i razmatrajući moguća smanjenja, RAK je došo do ocjene da se izvrše smanjenja naknada za dozvole u oblasti telekomunikacija i to u rasponu od 8,33 posto do 21,4 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: