{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojeno Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga

F
17.2.2009. u 15:44
0
0
Usvojeno Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga
0
Usvojeno Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga
Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) danas je na sjednici usvojilo Pravilo o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga, uz odluku da se primjena Pravila, radi zaštite interesa krajnjih korisnika usluga telekomunikacija, pomjeri do 1. januara 2010. godine.
Kako je saopćeno iz RAK-a, faza III rebalansa cijena je posljednja faza predviđena važećim Pravilom 24/2005. o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH.

Vijeće je usvojilo i Pravilo o Javnim RTV stanicama. Ovo pravilo zamjenjuje dosadašnje Pravilo 01/1999 Definicije i obaveze javnih RTV stanica usvojeno 1999. godine.

Odobreno je i da nacrti Pravila o dozvoli za zemaljsku radiodifuziju i Pravila o ograničavanju medijske koncentracije i zaštiti pluralizma medijskih usluga u BiH, budu upućeni na javne konsultacije koje će biti obavljene do 31. marta.

Također, Vijeće je jednoglasno usvojilo Prijedlog smanjenja naknada za dozvole za pružanje telekomunikacijskih usluga.

Analizirajući cijene naknada i razmatrajući moguća smanjenja, RAK je došo do ocjene da se izvrše smanjenja naknada za dozvole u oblasti telekomunikacija i to u rasponu od 8,33 posto do 21,4 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: