{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojeno 130 amandmana na orijentacioni program rada Narodne skupštine RS-a

F
22.4.2008. u 15:23
0
0
Usvojeno 130 amandmana na orijentacioni program rada Narodne skupštine RS-a
0
Usvojeno 130 amandmana na orijentacioni program rada Narodne skupštine RS-a
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas oko 130 amandmana na Orijentacioni program rada Narodne skupštine za ovu godinu, a u nastvaku sjednice očekuje se rasprava o reviziji privatizacije u RS-u.
Orijentacionim programom rada parlamenta za ovu godinu predviđeno je razmatranje 132 zakonska rješenja, a između ostalog, poslanici će u trećem kvartalu razmatrati zakon o obrazovanju odraslih, zakon o pravnoj pomoći u RS-u, zakon o zdravstvenom osiguranju, zakon o nafti i naftnim derivatima, o stečaju, te o izgradnji i održavanju spomenika i spomen-obilježja.

U četvrtom kvartalu predviđeno je razmatranje zakona o policijskim službenicima, zakona o unutrašnjim poslovima RS-a, o stranim ulaganjima RS, zakona o uzimanju i presađivanju dijelova ljudskog tijela u svrhu liječenja, zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, zakona o nasljeđivanju, zakona o vanparničnom postupku, zakona o srednjem stručnom obrazovanju i zakona o vinu i rakiji.

Skupština RS-a prihvatila je tokom današnjeg rada i Nacrt zakona o sudskim taksama, prema kojem bi sudske takse bile plaćene po istim tarifama na čitavom području BiH.

Sudskih taksi bili bi oslobođeni RS, općine, gradovi, ali i radnici u radnim sporovima, odnosno ukoliko traže zaštitu svojih prava po osnovu radnog odnosa te osobe slabog imovnog stanja.

U današnjem nastavku sjednice u Banjoj Luci prihvaćen je i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o provođenju odluka Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika ustanovljene u skladu s Aneksom 8. Općeg okvirnog sporazuma za mir Bosne i Hercegovine i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bibliotečkoj djelatnosti.

Nakon pauze očekuje se da poslanici počnu raspravu o Izvještaju o izvršenju Zakona o reviziji privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama, za period 29. maja 2006. do 31. decembra 2007. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: