{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Usvojeni zaključci suludi i neprovodivi!"

S
2.10.2009. u 20:08
0
74
"Usvojeni zaključci suludi i neprovodivi!"
0
"Usvojeni zaključci suludi i neprovodivi!"
Predsjednik Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović izjavio je da zaključci, koje je danas usvojio Predstavnički dom Parlamenta FBiH i koji se odnose na boračku populaciju, nisu provodivi i da su skoro suludi.
Mujezinović je istakao da su usvojeni zaključci u suprotnosti sa usvojenim budžetom i Zakonom o uštedama, kao i sa Memorandumom o razumijevanju sa Svjetskom bankom, što praktično znači automatsko raskidanje stend-baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

On je naglasio da je moguće i da su penzije ugrožene i da će doći do problema u njihovoj isplati.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH prihvatio je danas na vanrednom zasjedanju sve zahtjeve učesnika dvodnevnog protesta ratnih veterana u Sarajevu, među kojima je i smjena federalnog ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića.

Najvažniji zaključak je da neće biti ranije najavljenog umanjenja boračkih davanja za sve kategorije u iznosu od 10 odsto, da će se Zakon o dobitnicima najviših ratnih priznanja i njihovih porodica primjenjivati u punom kapacitetu i da će biti izbrisan iz uslova za aranžman sa MMF-om.

Učesnici protesta ratnih veterana FBiH u Sarajevu oborili su danas zaštitnu ogradu i zasuli kamenjem i drugim predmetima policiju i novinare koji se nalaze ispred zgrade Parlamenta FBiH, gdje se vanredno zasjedalo o njihovim zahtjevima.

Nakon probijanja metalne ograde iz zgrade Parlamenta pred demonstrante su izašle specijalne snage policije, ali većih incidenata kasnije nije bilo i protest je ubrzo okončan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: