{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojene odluke o prekograničnoj saradnji sa Srbijom i Crnom Gorom

S
24.8.2009. u 16:00
0
0
Usvojene odluke o prekograničnoj saradnji sa Srbijom i Crnom Gorom
0
Usvojene odluke o prekograničnoj saradnji sa Srbijom i Crnom Gorom
GP Izačić
Evropska komisija usvojila je odluke o prekograničnoj saradnji BiH sa Srbijom i Crnom Gorom, čija je ukupna vrijednost 2,9 miliona eura.
Usvojena je i odluka o finansiranju učešća BiH u Evropskom transnacionalnom teritorijalnom programu "jugoistočna Evropa" i "Mediteran", unutar IPA komponente za prekograničnu saradnju za ovu godinu.

Vrijednost sporazuma o finansiranju prekogranične saradnje između BiH i Srbije je 1,8 miliona eura, a BiH i Crne Gore 1,1 milion eura, saopšteno je iz Evropske komisije.

Glavni ciljevi sporazuma su da zbliže ljude, zajednice i privrede područja obuhvaćena programom da bi zajedno učestvovali u razvoju područja saradnje koristeći svoje ljudske, prirodne, kulturne i ekonomske resurse.

Ovim sporazumima žele se podsticati ekonomije, unaprijediti održivi razvoj i smanjiti relativne izolovanosti područja putem zajedničkih institucionalnih mreža i kapaciteta ljudskih resursa.

Doprinos EU programu "jugoistočna Evropa" i "Mediteran" je 560.202 eura.

Glavni ciljevi programa su da podrži učešće partnera iz zemalja kandidata i zemalja potencijalnih kandidata u zajedničkim transnacionalnim projektima saradnje sa partnerima iz zemalja članica EU, te da upoznaju zemlje kandidate i zemlje potencijalne kandidate sa strukturalnim fondovima EU, sa osvrtom na njihovo provođenje nakon pristupanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: