|

Usvojene izmjene o sticanju statusa kvalifikovanog kupca

Usvojene izmjene o sticanju statusa kvalifikovanog kupca
0
S
SRNA
14.12.2011. u 18:50
0
komentara
0

dijeljenja
Usvojene izmjene o sticanju statusa kvalifikovanog kupca
Regulatorna komisija za električnu energiju u FBiH /FERK/ usvojila je danas na sjednici u Mostaru Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izvještavanju i Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sticanju statusa kvalifikovanog kupca - saopšteno je iz ove komisije.
Izmjenama i dopunama Pravilnika o izvještavanju usklađene su odredbe koje se odnose na propisani kontni okvir i sadržinu konta u kontnom okviru za privredna društva koja poslovne knjige vode po Regulatornom kontnom planu, a odnose se na propisane tabele, obrasce i podatke sa odredbama Regulatornog kontnog plana.

Usvojeni Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sticanju statusa kvalifikovanog kupca navodi da su status kvalifikovanog kupca stekli svi kupci osim onih iz kategorije potrošnje domaćinstva, koji ovaj status mogu steći od 1. januara 2015. godine.

U saopštenju se navodi da je prelazni period u kojem kvalifikovani kupci imaju mogućnost da se snabdijevaju od snabdijevača po svom izboru na tržištu ili po regulisanim tarifama je produžen i traje do 31. maja 2012. godine.

FERK je na današnjoj sjednici donio i rješenja po prijedlozima dozvola za rad - licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti snabdijevanje električnom energijom prvog reda, podnosioca zahtjeva Javnog poduzeća "Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne" DD Mostar i Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH DD Sarajevo.

Donijeta su i rješenja po prijedlogu dozvola za rad - licenci za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnja električne energije podnosioca zahtjeva "Adrija-produkt" DOO Zenica i "Energonova" DOO Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.