{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojene izmjene Nacrta zakona o oružju i municiji

S
1.2.2012. u 14:17
0
0
Usvojene izmjene Nacrta zakona o oružju i municiji
0
Usvojene izmjene Nacrta zakona o oružju i municiji
Vlada Brčko distrikta usvojila je danas izmjene Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji na osnovu kojih je lice koje u trenutku stupanja na snagu ovog zakona ima ispravu o oružju kojoj je istekao rok važenja dužno da u roku od godinu dana od dana stupanja na snagu ovog zakona podnese zahtjev za izdavanje nove isprave.
Portparol Vlade distrikta Slavica Pavlović kaže da je na današnjoj sjednici Vlada primila k znanju izvještaj o radu Pravobranilaštva distrikta za novembar i decembar 2011. godine.

"Prema ovom izvještaju, a na osnovu riješenih predmeta, u novembru je korist distrikta bila 160.000 KM, a šteta 27.000 maraka. Korist distrikta u decembru iznosila je 210.000 KM, a šteta 43.000 maraka", istakla je Pavlovićeva.

Razmatrajući informaciju o poslovnim prostorima kojima je istekao ugovor o zakupu, koji su predmet sudskog spora i nisu vraćeni u posjed Brčko distrikta, Vlada je donijela zaključak da Kancelarija za upravljanje javnom imovinom sačini prijedlog mjera za otklanjanje nedostataka u upravljanju javnom imovinom.

Vlada Brčko distrikta usvojila je i odluku o davanju saglasnosti na Sporazum o harmonizaciji zakonodavstva u BiH u oblasti preduzetništva i malih i srednjih preduzeća i ovlastila šefa Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Peru Gudeljevića da potpiše ovaj sporazum sa entitetskim ministrima, nakon čega će doći do pojedinačne harmonizacije zakona i institucionalnih kapaciteta radi stvaranja približno istog okvira i politika za promociju i razvoj preduzetništva i malih i srednjih preduzeća u svim dijelovima BiH.

"Harmonizacija propisa BiH sa propisima EU obaveza je koja proističe iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", pojasnila je Pavlovićeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: