{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojene izmjene i dopune Zakona o Vijeću ministara BiH

F
20.9.2006. u 14:42
0
0
Usvojene izmjene i dopune Zakona o Vijeću ministara BiH
0
Usvojene izmjene i dopune Zakona o Vijeću ministara BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas u Sarajevu usvojio izmjene i dopune Zakona o Vijeću ministara BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jedna od izmjena odnosi se na uspostavljanje Direkcije za ekonomsko planiranje kao stalnog tijela Vijeća ministara BiH.

Direkcija za ekonomsko planiranje već djeluje u okviru Vijeća ministara BiH pod nazivom Jedinica za koordiniranje ekonomskih istraživanja i implementacije Srednjoročne razvojne strategije BiH. Jedinica je uspostavljena kao privremeno tijelo koje djeluje u okviru Ureda predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Prijedlog zakona praktički ima za cilj zakonsko reguliranje postojećeg stanja i institucionaliziranje Direkcije za ekonomsko planiranje. Uspostava Direkcije je, između ostalog, važna i za jačanje procesa integracije BiH u EU.

Usvojene su i izmjene i dopune Zakona o Vijeću ministara BiH kojima je predviđeno da se nadležnost za provjeru kandidata na funkcije u vlasti s OHR-a prenosi na domaće institucije.

Delegati su prihvatili i nekoliko predloženih izmjena i dopuna Zakona o carinskoj tarifi BiH, a usvojen i Prijedlog zakona o elektronskom potpisu.

Prihvaćen je i Specijalni izvještaj Ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi sa žalbama koje se odnose na dužinu sudskih postupaka, Izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbrambenu i sigurnosnu politiku i nadzor nad radom odbrambenih i sigurnosnih struktura na nivu BiH za mandatni period 2002.-2006. te data saglasnost za ratifikaciju nekoliko ugovora.

Današnja sjednica je posljednja sjednica Doma naroda PSBiH u ovom sazivu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: