|

Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH

Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH
0
F
FENA
27.10.2008. u 12:08
0
komentara
0

dijeljenja
Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH.
Ovim zakonom se oprema koja se stavlja u slobodan promet za tijela civilne zaštite i vatrogastva namijenjena zaštiti i spašavanju civilnog stanovništva, a koju finansiraju donatori, kao i oprema za tijela civilne zaštite i vatrogastva potrebna za zaštitu i spašavanje civilnog stanovništva koju odredi Ministarstvo finansija i trezora BiH u saradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH, oslobađaju plaćanja uvozne pristojbe.

Predloženim izmejnama i dopunama Zakona stvorili bi se uvjeti za efikasnije opremanje i djelovanje struktura zaštite i spašavanja BiH, a time i ostvarila efikasnija i djelotvornija zaštita ljudi i materijalnih dobara.

Delegati su po hitnom postupku usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.