{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH

F
27.10.2008. u 12:08
0
0
Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH
0
Usvojene izmjene i dopune Zakona o carinskoj politici BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na sjednici u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj politici BiH.
Ovim zakonom se oprema koja se stavlja u slobodan promet za tijela civilne zaštite i vatrogastva namijenjena zaštiti i spašavanju civilnog stanovništva, a koju finansiraju donatori, kao i oprema za tijela civilne zaštite i vatrogastva potrebna za zaštitu i spašavanje civilnog stanovništva koju odredi Ministarstvo finansija i trezora BiH u saradnji s Ministarstvom sigurnosti BiH, oslobađaju plaćanja uvozne pristojbe.

Predloženim izmejnama i dopunama Zakona stvorili bi se uvjeti za efikasnije opremanje i djelovanje struktura zaštite i spašavanja BiH, a time i ostvarila efikasnija i djelotvornija zaštita ljudi i materijalnih dobara.

Delegati su po hitnom postupku usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: