{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena odluka o privremenom finansiranju Mostara

F
17.3.2009. u 12:18
0
1
Usvojena odluka o privremenom finansiranju Mostara
0
Usvojena odluka o privremenom finansiranju Mostara
Foto: RTV Mostar
Nakon dva nesupjela pokušaja na redovnim sjednicama, Gradsko vijeće Mostara na današnjoj je vanrednoj sjednici konačno usvojilo odluku o privremenom finansiranju Grada Mostara za prva tri mjeseca ove godine u iznosu od 12,3 miliona konvertibilnih maraka.
Za odluku su glasovali vijećnici HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDP-a, HSP-a Đapić-dr. Jurišić, te Narodne stranke Radom za boljitak, dok su suzdržana bila oba vijećnika Stranke za BiH.

Vijećnici Stranke demokratske akcije, njih 12, nisu sudjelovali u radu vanredne sjednice. Iz te su stranke saopćili da je njihov stav da se odluka o privremenom finansiranju ne može usvojiti prije nego što se izabere gradonačelnik. Pri tome stajalištu ostala je i Stranka za BiH, dok su pojedini članovi Narodne stranke Radom za boljitak promijenili taj stav, jer, kako su pojasnili, ne žele da dođe do socijalnih nemira u gradu.

Iako je usvojena kao tačka dnevnog reda, vijećnici nisu raspravljali o Nacrtu proračuna grada Mostara za 2009. godinu jer je sjednica prekinuta. Vijećnici su se složili da se o toj tački neće raspravljati sve dok se ne izabere novi gradonačelnik Mostara.

Inače, prilikom rasprave o privremenom finansiranju Grada Mostara, voditeljica gradskog Odjela za finansije i nekretnine Edita Avdić informirala je vijećnike da je u prva dva mjeseca ove godine smanjen priliv proračunskih sredstava za 20 do 30 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: