{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena Odluka o dopunama Prostornog plana Mostara

F
24.3.2011. u 14:05
0
2
Usvojena Odluka o dopunama Prostornog plana Mostara
0
Usvojena Odluka o dopunama Prostornog plana Mostara
Tokom 24. sjednice Gradskog vijeća Mostara vijećnici su s 27 glasova za i tri suzdržana glasa usvojili Odluku o pristupanju izradi i dopunama Prostornog plana općine Mostar, a usvojena je i Odluka o pristupanju izradi Programa demolicije objekata na području Grada Mostara.
Četvrta tačka dnevnog reda odnosila se na donošenje odluka o donošenju i provođenju regulacijskih planova.

Vijećnici su usvojili Odluku o donošenju i provođenju izmjena i dopuna Regulacijskog plana „Centralna zona-rekonstrukcija“ kao i Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune spomenutog regulacijskog plana. Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Regulacijskog plana „Šireg kompleksa putničkog, željezničkog i autobusnog terminala“ kao i Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune spomenutog regulacijskog plana.

Vijećnici su usvojili Odluku o donošenju i provođenju Regulacijskog plana koji obuhvata ulice Stjepana Radića, Hrvatske mladeži, Kralja Tvrtka i Dubrovačke ulice, kao i Program uređenja građevinskog zemljišta za izmjene i dopune spomenutog regulacijskog plana.

Usvojena je Odluka o donošenju i provođenju izmjene i dopune Regulacijskog plana "Industrijska zona Bišće polje" i dijela provedbenog urbanističkog plana na potezu most "Franje Blaževića" M-17 kao i Program uređenja spomenutog građevinskog zemljišta.

Toekom sjednice usvojena je Odluka o donošenju i provođenju Regulacijskog plana Etno-selo "Borina", kao i Program uređenja tog građevinskog zemljišta. Naglašeno je kako se uređenje tog zemljišta mora obavljati uz maksimalnu koordinaciju s institucijama koje skrbe o zaštiti nacionalnih spomenika, budući da se na spomenutom lokalitetu nalazi veliki broj stećaka.

Kada je riječ o odluci o privremenom korištenju javnih površina istaknuto je kako je važno da vijećnici dostave svoje primjedbe i dopune na spomenutu odluku kako bi se one mogle usuglasiti prije usvajanja odluke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: