BiH
0

Usvojena informacija o sanaciji objekta za potrebe izvršenja mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja

FENA
Vijeće ministara BiH je danas u Sarajevu usvojilo Informaciju Ministarstva pravde o sanaciji objekta uz Psihijatrijsku kliniku "Podromanija“ Sokolac za potrebe izvršenja mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja izrečenih u krivičnom postupku.

Radi rješavanja problema smještaja forenzičkih zatvorenika Vijeće ministara je zaključilo da se donacija Švajcarske Konfederacije od 2,8 miliona švajcarskih franaka realizuje putem Ministarstva finansija BiH i Psihijatrijske klinike "Podromanija“ Sokolac.

Ministarstvo finansija i trezora i Psihijatrijska klinika "Podromanija“ Sokolac treba da sklope ugovor uz uvjete da Općina Sokolac bez naknade prenese vlasništvo nad namjenski izgrađenim objektom forenzičke psihijatrije na psihijatrijsku kliniku "Podromanija“ Sokolac.

Zaključeno je i da vlade entiteta i Psihijatrijska klinika "Podromanija“ Sokolac sklope ugovor o uvjetima smještaja zatvorenika kojima je izrečena mjera psihijatrijskog liječenja s područja cijele BiH i da Vlada Republike Srpske pruži garancije završetka ukupne investicije i osposobljavanja namjenski izgrađenog objekta za forenzičke zatvorenike, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.