{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena “Građanska platforma za izbore 2006. godine“

F
25.5.2006. u 09:03
0
0
Usvojena “Građanska platforma za izbore 2006. godine“
0
Usvojena “Građanska platforma za izbore 2006. godine“
Građanski pokret "Grozd" održao je danas u Sarajevu konferenciju na kojoj je usvojen dokument "Građanska platforma za izbore 2006. godine".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Ovaj dokument definira zahtjeve građana BiH koje oni upućuju svim političkim strankama, nezavisnim kandidatima, koalicijama i savezima-učesnicima izbora u oktobru 2006.

U "Građanskoj platformi za izbore 2006. godine" očekuje se do 2010. godine da se otvori 150.000 radnih mjesta u BiH, da se iskorijeni ekstremno siromaštvo u BiH, da minimalna penzija u BiH bude 250 KM, da svaki građanin u BiH ima pristup osnovnoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, da se osigura dostojanstven standard života na selu, da BiH bude zemlja jednakih mogućnosti za mlade ljude, da se smanje troškovi administracije, da se okonča reforma sistema obrazovanja u BiH, da se smanji nivo korupcije u BiH, da BiH ispuni uvjete za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU, da javna preduzeća budu bolje regulirana i efikasnija u pružanju usluga, te da se udvostruče direktna strana ulaganja.

“Uoči općih izbora zakazanih za 1. oktobar, građani i organizacije civilnih društava pokrenule su Građansku platformu za izbore 2006. godine“ i identifikovali najveće probleme i utvrdili realne ciljeve i preporuke za rješavanje ovih problema”, kazao je direktor Centra za promociju civilnog društva – CPCD Fadil Šero.

Direktor Centra civilnih inicijativa – CCI Zlatan Ohranović je kazao kako se od političkih stranaka očekuje da pažljivo razmotre preporuke i ciljeve iz “Građanske platforme”, uvrste ih u svoje predizborne političke programe i među njima utvrde prioritet svog budućeg djelovanja.

S današnje Konferencije upućen je poziv svim građanima da potpišu peticiju za podršku ovom dokumentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: