{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojena Deklaracija o transatlantskom partnerstvu

S
2.6.2014. u 10:49
2
4
Usvojena Deklaracija o transatlantskom partnerstvu
2
Usvojena Deklaracija o transatlantskom partnerstvu
Božo Ljubić
Parlamentarna skupština NATO-a usvojila je Deklaraciju o transatlantskom partnerstvu u kojoj je naglašena potreba jačanja jedinstva Alijanse, te afirmisana politika "otvorenih vrata" za punopravno članstvo, a s tim u vezi posebno su pomenute BiH, Crna Gora, Makedonija i Gruzija.
U radu proljetnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, koje je održano od 30. maja do 1. juna u Viljnusu, učestvovao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Božo Ljubić, koji je upoznao kolege sa ozbiljnošću situacije u BiH nakon nedavnih katastrofalnih poplava.

Ljubić, koji je i predsjedavajući parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, naglasio je potrebu za urgentnom pomoći stanovništvu u saniranju nastalih posljedica, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Više učesnika zasjedanja, među kojima je generalni sekretar NATO-a Anders fogh Rasmussen, tokom izlaganja izrazili su solidarnost sa zemljama zapadnog Balkana, koje su pogođene poplavama.

Trodnevno zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO obilježila je rasprava o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

S tim u vezi usvojena je Deklaracija o podršci Ukrajini, kojom se izražava solidarnost Parlamentarne skupštine NATO-a sa ukrajinskim narodom u odbrani nezavisnosti i teritorijalnog integriteta te zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: