{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Zakon o porezu na nepokretnosti

F
FENA
5.11.2008. u 14:44
0
0
Usvojen Zakon o porezu na nepokretnosti
0
Usvojen Zakon o porezu na nepokretnosti
Poslanici Narodne skupštine RS-a usvojili su danas u Banjoj Luci Zakon o porezu na nepokretnosti, a u toku je razmatranje Prijedloga zakona o Ekonomsko-socijalnom vijeću u RS-u.
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Boško Tomić rekao je da se zakonom uređuju sastav, djelokrug, način rada i druga pitanja značajna za funkcioniranje Ekonomsko-socijalnog vijeća osnovanog u skladu sa Zakonom o radu.

To vijeće ima za cilj uspostavljanje i razvoj socijalnog dijaloga o pitanjima od značaja za ostvarivanje ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih i poslodavaca. To tijelo činit će predstavnik Vlade, reprezentativnog sindikata i većinskog udruženja poslodavaca na nivou entiteta.

Prethodno su poslanici usvojili Zakon o porezu na nepokretnosti u RS-u, koji predviđa uvođenje poreza po tom osnovu na nivou općina i gradova, radi poboljšanja strukture njihovih prihoda.

Ovim aktom predviđena je najmanja porezna stopa od 0,05 posto, a najveća od 0,5 posto.

Tokom duže rasprave čule su i brojne primjedbe pozicije na Zakon o porezu na nepokretnosti, dok je ministar finansija Aleksandar Džombić u završenoj riječi kazao da je stari zakon bio neadekvatan i da novi zakon predviđa relokaciju resursa, povećanje BDP-a, a omogut će i pravičnu preraspodjelu sredstava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: