Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cuj, kladionicari prijete da ce zatvoriti kladionice... Pa nisu pekare, zatvorite ih sve! Zanavijek.
Koji su kreteni ovi novinari. Nista o zakonu nisu napisali.
sa ovim potezom entitet RS je na boljem putu nego FBIH, cestitam nsrs za udarac Covicu.
Prst u oko Draganu Čoviću ... savijam, savijam .... :)))
Ovdje se bune vlasnici kladionica i prijete zatvaranjem i otkazima. Volio bih da vidim i to. Zakon ce smanjiti zaradu ali ne i unistiti vlasnike kladionica. Jednostavno receno sada ce RS uzimati veci dio kolaca.
Zar su Covic i HDZ toliko mocni da ih niko ne moze preglasat i usvojiti zakon o oporezivanju kladionica, a sta onda vrijedi ako BH blok kao najveca grupacija u federaciji ostaje da zijevaju u opoziciji dok vozovi prolaze kao kad sa kinezima prave ugovori o izgradnji bloka sedam kojim, se radi protiv EU propisa o stetnosti za zdravlje stanovnika.
Sad ce to Zeljku biti prioritet pri ulasku u novu vlast i to oporezivanje na drzavnom nivou i da vrh drzave raspolaze sa tim parama i od njih uplacuje za nuzne humanitarne potrebe u citavoj drzavi a ne da prihodi idu u kasulojalnih vodza i jriminalaca
Aferim.
i GENOCIDNA TVOREVINA postala naprednija od FBiH
Državi ne treba i ne smije biti u cilju zatvaranje kladionica, kladionice treba drastično oporezovati, te sve nepravilnosti u radu drakonski kažnjavati. Zatvaranje kladionica bi dovelo do porasta kockanja/klađenja na crno, što je naravno kontraproduktivno. Država može dobar prihod od poreza na klađenje uzimati, samo pametno.
@frngla, kad nekog drastično oporezuješ, onda to postane neprofitabilno, ili u najmanju ruku vlasnik gubi motiv da ostane u tom drastično oporezovanom poslu. Kladionice ili drugi biznisi igara na sreću oporezuju se ništa drukčije od svih drugih preduzeća, jer ako im počneš uzimati više, zatvoriće se.
Pa zatvorite...dabogda se sve i jedna u cjelokupnoj Bosni i Hercegovini zatvorile...
Dali je moguće da su svi na ovom portalu zaostalli u mozak, jeli vi znate šta je igra na sreću a šta je kladionica ili ste toliko nepismeni. VINS će priređivati samo podobni, tj ovo je način da Dodo da Bjeloglavom monopol nad VINS-om. Da mi nije stalo da vas educiram izbriso bi profil, ali žao mi, razumijem da kupus udari u glavu.
@M0stAr "Najveće kladionice, 'Wwin', 'Bet Live', 'Mozzart', 'Premier', 'Meridian'... su danas u znak upozorenja u cijeloj Republici Srpskoj zatvorile svoja vrata pred sutrašnje glasanje. Ako se sutra zakon usvoji one će u narednom periodu biti i trajno zatvorene, jer to je i cilj ovog zakona", rekao je za MONDO Toni Boras, službenik za odnose sa javnošću "Premier" kladionice.
U RS pune budzet od kladionica a u Federaciji od novih aparata slikara!
ma sve to treba pozatvarat..ljudi nemaju za gaća zbog kladionica
Srbi, ugledajte se na Albance, zabranite kladionice.