{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Program rada za 2009. godinu

F
12.2.2009. u 19:26
0
0
Usvojen Program rada za 2009. godinu
0
Usvojen Program rada za 2009. godinu
Skupština Kantona Sarajevo donijela je na današnjoj sjednici Program rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2009. godinu.
Programom rada Skupštine KS-a za 2009. predviđene su, pored ostalog, izmjene niza zakonskih propisa u različitim oblastima, s ciljem njihovog poboljšanja.

- Prije svega iz segmenta obrazovanja i nauke, imat ćemo izmjene i dopune postojećih zakona u smislu njihovog poboljšanja. U Programu je i donošenje zakona o studentskom organiziranju, što je bitan akt za poboljšanje uvjeta rada studenata, i usvajanje Elaborata o integraciji Univerziteta, te donošenje prostornih planova, poboljšanje zakona o vodama, zakona o otpadu i svemu onome što znači integralnu zaštitu prostora sa značajnim osvrtom na zaštitu okoliša, kazao je predsjedavajući Skupštine KS-a Denis Zvizdić.

U Programu je navedeno i održavanje tematskih sjednica i to iz oblasti zdravstava i socijalne politike. Amandmanskim djelovanjem zatraženo je i održavanje tematske sjednice o vodosnadbijevanju i vodozaštitnoj zoni. Međutim, prihvaćeno je da će o toj problematici biti razmatrana posebna informacija.

Programom rada Skupštine predviđeno je i donošenje zakona o lokalnoj samoupravi i zakona o raspodjeli javnih prihoda, te je na osnovu usvojenog amandmana precizirano da to bude u novembru i decembru. U Program je utvrštena i analiza zaključaka Skupštine KS-a najmanje dva puta godišnje.

Skupština KS-a usvojila je na današnjoj sjednici i inicijativu poslanika Nermina Pećanca o formiranju parlamentarne komisije za borbu protiv korupcije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: