{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima

F
17.6.2008. u 18:21
0
0
Usvojen prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima
0
Usvojen prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, u istom tekstu kako ga je ranije usvojio Predstavnički dom državnog parlamenta.
Ovim zakonom uređuje se: proizvodnja, promet naveliko, odnosno uvoz i izvoz lijekova i medicinskih sredstava i uvjeti i mjere za osiguranje kvaliteta, sigurnosti i djelotvornosti lijekova i medicinskih sredstava za upotrebu u humanoj medicini.

Također se uređuje nadzor nad lijekovima i medicinskim sredstvima koji se nalaze na tržištu BiH i nadzor nad pravnim osobama koje proizvode, ispituju, odnosno obavljaju promet naveliko lijekovima i medicinskim sredstvima.

Zakonom se osniva Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH kao jedinstveno upravno tijelo za oblast lijekova i medicinskih sredstava. Njenim uspostavljanjem se omogućava ujedinjenje tržišta lijekova i medicinskih sredstava tako što će agencija biti jedino nadležno tijelo za registraciju i kontrolu lijekova i medicinskih sredstava u BiH.

Usvojeni su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Zakona o ličnoj karti državljana BiH, Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH te Zakona o krivičnom postupku BiH.

U toku je rasprava o Prijedlogu zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: