{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena

F
16.7.2008. u 14:10
0
0
Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena
0
Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena
Zastupnički dom Federalnog parlamenta usvojio je danas na sjednici u Sarajevu prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli cijena koji predviđa da privredna društva i druge pravne i fizičke osobe cijene formiraju slobodno, osim za one proizvode i usluge za koje je posebnim propisom utvrđen drugačiji način formiranja cijena.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Pri slobodnom formiranju cijena nije dopušteno narušavati principe slobodne konkurencije. To se odnosi na direktno ili indirektno dogovaranje kupovne i prodajne cijene ili bilo kojih drugih trgovinskih uvjeta, ograničavanje i kontrolu proizvodnje i tržišta, dogovaranje podjele tržišta ili izbora snabdijevanja.

Resorni ministar Desnica Radivojević izjavio je da će u sklopu aktivnosti na ublažavanju posljedica poskupljenja predložiti da se za osnovne namirnice, odnosno hljeb, ograniči cijena, te da Vlada subvencionira distributere.

„Naredne sedmice ćemo objaviti i kratkoročne i dugoročne mjere koje ćemo poduzeti“, kazao je Radivojević.

Među robnim novinama je i osnivanje Savjeta za praćenje cijena na svim nivoima vlasti u FBiH.

Predviđeno je također, i predlaganje mjera direktne kontrole cijena u slučajevima poremećaja u proizvodnji i na tržištu roba i usluga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: