|

Usvojen Prijedlog zakona o eutanaziji pasa koji ne budu udomljeni u roku od 15 dana

Usvojen Prijedlog zakona o eutanaziji pasa koji ne budu udomljeni u roku od 15 dana
13
F
FENA
5.12.2013. u 21:32
757
komentara
13

dijeljenja
Usvojen Prijedlog zakona o eutanaziji pasa koji ne budu udomljeni u roku od 15 dana Foto: Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je večeras usvojio Prijedlog zakona o dopuni Izbornog zakona BiH, koji su predložili poslanici iz Kluba SDS-a.
Kako se navodi u obrazloženju, predloženim izmjenama se provodi odluka Ustavnog suda BiH na način da su nazivi opština u RS-u usklađeni sa Zakonom o teritorijalnoj organizaciji RS-a.

Nakon što Kolegij doma nije postigao saglasnost, poslanici su usvojili Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, čiji je predlagač poslanica Nermina Zaimović - Uzunović, a koji između ostalog, predviđa mogućnost eutanazije napuštenih pasa ukoliko u roku od 15 dana boravka u azilu ne budu udomljeni.

U prvom čitanju su usvojeni Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti tajnih podataka, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH te Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH, koji je predložio poslanik Mirsad Đugum.

Mišljenje Ustavnopravne komisije, koja nije podržala Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o krivičnom postupku BiH, čiji je predlagač Dom naroda PS BiH, bit će predmet usaglašavanja komisije Kolegija doma.

Poslanici nisu usvojili Prijedlog zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Potvrđena je Odluka Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH.

Poslanici su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta insitucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar - juni 2013. godine, te imenovali članove Ureda za razmatranje žalbi BiH na madatni period od pet godina.
Prijavi grešku


Komentari (757)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...