{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima

F
13.7.2010. u 12:47
0
0
Usvojen Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima
0
Usvojen Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima
Foto: Arhiv
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je danas usvojio Prijedlog zakona o autorskim i srodnim pravima i Prijedlog zakona o kolektivnom ostvarivanju autorskih i srodnih prava u istom tekstu kako ih je ranije usvojio i Predstavnički dom.
Delegati su prihvatili i zaključak kojim se obavezuje Vijeće ministara da nakon godinu dana od usvajanja ovih zakona podnese izvještaj o efektima njihove primjene.

Donošenje zakona o autorskim i srodnim pravima u skladu je s obavezama koje za Bosnu i Hercegovinu proističu iz Evropskog partnerstva i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovim zakonom predviđa se uređivanje problematike autorskog i srodnih prava tako da se ova pravna oblast dopuni i uskladi s razvojem novih tehnologija i oblika korištenja.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH.

Izmjenama i dopunama bit će poboljšana postojeća rješenja, pojašnjene i precizirane norme kako bi se omogućila brža i lakša primjena Zakona o radu u institucijama BiH. Istovremeno će se uskladiti ovaj zakon s odgovarajućim rješenjima iz Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i Zakona o državnoj službi u institucijama BiH.

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine.

Prijedlog zakona o primjeni rezultata analize dezoksiribonukleinske kiseline u sudskim postupcima vraćen je Ustavnopravnoj komisiji Doma naraoda da ga ponovno razmotri i sačini novi izvještaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: