BiH
2

Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH

FENA
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić predsjedavao je danas u Sarajevu 3. sjednicom Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine na kojoj je usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH.

Radna grupa zadužena za izradu nacrta programa uvrstila je primjedbe i sugestije nadležnih ministarstava i agencija iznesene na prethodnom sastanku komiteta, te usaglasila prijedlog programa i njegove priloge s EU regulativom u ovoj oblasti.

Državni komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH će Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH s pratećim prilozima uputiti Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Hadžić je istaknuo da će konačno usvajanje ovog programa i stupanje na snagu propisanih procedura značajno povećati stepen sigurnosti civilnog zrakoplovstva u BiH.

On je naglasio da će se ići i u izmjene Zakona o zrakoplovstvu BiH da bi isti bio usaglašen s ostalim zakononskim rješenjima, prije svega Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, čime bi bile dodatno pojačane sigurnosne procedure, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.