{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH

F
10.7.2013. u 13:27
2
3
Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH
2
Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić predsjedavao je danas u Sarajevu 3. sjednicom Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine na kojoj je usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH.
Radna grupa zadužena za izradu nacrta programa uvrstila je primjedbe i sugestije nadležnih ministarstava i agencija iznesene na prethodnom sastanku komiteta, te usaglasila prijedlog programa i njegove priloge s EU regulativom u ovoj oblasti.

Državni komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH će Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH s pratećim prilozima uputiti Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Hadžić je istaknuo da će konačno usvajanje ovog programa i stupanje na snagu propisanih procedura značajno povećati stepen sigurnosti civilnog zrakoplovstva u BiH.

On je naglasio da će se ići i u izmjene Zakona o zrakoplovstvu BiH da bi isti bio usaglašen s ostalim zakononskim rješenjima, prije svega Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, čime bi bile dodatno pojačane sigurnosne procedure, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: