{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH

F
10.7.2013. u 13:27
2
3
Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH
2
Usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH
Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić predsjedavao je danas u Sarajevu 3. sjednicom Državnog komiteta sigurnosti civilnog zrakoplovstva Bosne i Hercegovine na kojoj je usvojen Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH.
Radna grupa zadužena za izradu nacrta programa uvrstila je primjedbe i sugestije nadležnih ministarstava i agencija iznesene na prethodnom sastanku komiteta, te usaglasila prijedlog programa i njegove priloge s EU regulativom u ovoj oblasti.

Državni komitet sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH će Prijedlog programa sigurnosti civilne avijacije u BiH s pratećim prilozima uputiti Vijeću ministara BiH na usvajanje.

Hadžić je istaknuo da će konačno usvajanje ovog programa i stupanje na snagu propisanih procedura značajno povećati stepen sigurnosti civilnog zrakoplovstva u BiH.

On je naglasio da će se ići i u izmjene Zakona o zrakoplovstvu BiH da bi isti bio usaglašen s ostalim zakononskim rješenjima, prije svega Zakonom o zaštiti tajnih podataka BiH, čime bi bile dodatno pojačane sigurnosne procedure, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: