{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2009.

F
6.4.2009. u 19:08
0
0
Usvojen Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2009.
0
Usvojen Prijedlog izmjena i dopuna budžeta za 2009.
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu po hitnom postupku usvojio Prijedlog izmjena i dopuna budžeta FBiH za 2009. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2009. te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama u FBiH.
Spomenuti prijedlog izmjena i dopuna budžeta FBiH za 2009. podrazumijeva povećanje budžeta za 305 miliona KM, tako da on iznosi 1.906.373.386 KM. Preostala dva prihvaćena prijedloga važna su zbog prioritetnog definiranja izmirenja budžetskih obaveza iz 2008. godine. Ovi prijedlozi su usvojeni mada su poslanički klubovi DNZ-a i SDP-a smatrali da Vlada Federacije BiH u svom izvještaju nije transparentno navela stavke za koje će biti raspoređena sredstva.

Federalni ministar finansija Vjekoslav Bevanda kazao je da je riječ o namjenskoj izmjeni budžeta u koju se nastoje locirati neizmirene obaveze iz prošle godine.

"Usvajanjem ovoga prijedloga stavljamo tačku na 2008. Sada je važno šta za tekuću godinu. Vlada radi rebalans budžeta za 2009. godinu i ovakvu mjeru smo morali donijeti dok to ne završimo. Cilj rebalansa je da uskladimo rashodnu stranu s realnim prihodima", rekao je ministar Bevanda.

Izrazio je uvjerenje da će sve obaveze iz 2008. prema štedišama, poljoprivredi, te za putnu infrastrukturu, školstvo, zdravstvo i druge stavke moći biti riješene do kraja ovoga mjeseca.

Sjednica će biti nastavljena sutra u 10 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: