Predsjedništvo BiH
0

Usvojen Prijedlog budžeta institucija BiH za narednu godinu

SRNA
Sa današnje sjednice
Sa današnje sjednice
Predsjedništvo BiH danas je usvojilo Prijedlog budžeta institucija BiH za 2013. godinu u istom iznosu kako je usvojen na sjednici Vijeća ministara BiH, potvrđeno je Srni u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Predsjedništvo BiH na posebnoj sjednici podržalo je budžet, uz zaključak koji ne mijenja obim budžeta.

Srna nezvanično saznaje da su za prijedlog budžeta glasali predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i hrvatski član Željko Komšić, a protiv je bio bošnjački član iz SDA Bakir Izetbegović.

U kabinetu ministra finansija i trezora BiH Nikole Špirića, koji je danas na sjednici Predsjedništva BiH obrazložio Nacrt budžeta, zadovoljni su odlukom Predsjedništva BiH i očekuju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH što prije prijedlog budžeta uvrsti u dnevni red i izjasni se o njemu.

Prijedlog budžeta institucija BiH za 2013. godinu iznosi 1.738.476.010 KM, od čega ukupni prihodi za finansiranje institucija i primici na nivou 2012. godine iznose 950 miliona KM, a prihodi za servisiranje spoljneg duga iznose 788.476.010 KM i veći su za 343.548.010 KM nego u budžetu prošle godine.