|

Usvojen plan poslovanja GRAS-a do 2008. godine

Usvojen plan poslovanja GRAS-a do 2008. godine
0
F
FENA
27.9.2006. u 15:22
0
komentara
0

dijeljenja
Usvojen plan poslovanja GRAS-a do 2008. godine
Vlada Kantona Sarajevo na račun preduzeća Gras uplatila je novih 4,5 miliona KM za potrebe tekućeg poslovanja, rekonstrukciju i modernizaciju tramvaja i nabavku novih autobusa ovog preduzeća.
«Etički kodeks» KJKP Grasa bio je prvi dokument koji je Vlada KS-a, u funkciji Skupštine ovog preduzeća, usvojila na četvrtoj sjednici. Nadzornom odboru i menadžmentu naloženo je djelovanje prema preporukama revizorskog izvještaja u cilju potpune zaštite imovine i interesa preduzeća.

Skupština je dala saglasnost na Plan poslovanja - Investicijski plan za period 2006.-2008., te je odobrila odluku o postupku nabavke 50 novih autobusa, nabavke i modernizacije tramvaja, sanacije i rekonstrukcije tramvajske pruge, izgradnje i modernizacije sistema centralnog upravljanja i kontrole saobraćaja, karosiranje trolejbusa, uspostavljanja modernog elektronskog sistema poništavanja karata te sanaciji trolejbuske linije za Vogošću.

Također je data podrška protokolu o realizaciji Projekta projektovanja i izgradnje tramvajske trase na dionici Ilidža -Hrasnica - Vojkovići - Dobrinja - Nedžarići.

Menadžmentu preduzeća je radi povećanja prodaje karata naloženo da pripremi prijedlog nove tarifne politike i prijedlog modela koji će osigurati sigurnu i planiranu prodaju karata.

Vlada Kantona Sarajevo u funkciji Skupštine KJKP Grasa izrazila je punu podršku ovom preduzeću poručujući uposlenim da ne postoje planovi o privatizaciji bilo kog dijela ili segmenta poslovanja Grasa, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.