{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen Nacrt zakon o vanparničnom postupku

F
16.12.2008. u 12:26
0
0
Usvojen Nacrt zakon o vanparničnom postupku
0
Usvojen Nacrt zakon o vanparničnom postupku
Narodna skupština Republike Srpske prihvatila je danas Nacrt zakona o vanparničnom postupku i Nacrt zakona o Uniji studenata RS-a.
Ministar pravde RS-a Džerard Selman rekao je da je u Nacrtu zakona o vanparničnom postupku, u odnosu na postojeća rješenja, izostavljena mogućnost da u određenim stvarima može odlučivati i stručni saradnik jer je takva mogućnost u suprotnosti s Ustavom RS-a.

Ovim zakonskim aktom, koji je upućem u javnu raspravu u trajanju od 60 dana, izvršena je zakonska klasifikacija vanparničnih postupaka, a ne vanparničkih stvari, u poglavlja koja se odnose na uređenje ličnih stanja, porodičnih i imovinskih odnosa te uređenje drugih vanparničnih stvari.

Nacrtom zakona o Uniji studenata RS-a uređuje se položaj, nadležnost, sastav, trajanje mandata i način izbora te razrješenja organa upravljanja Unije studenata.

Ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović kazao je da će ovaj zakon omogućiti studentima efikasnu zaštitu prava vezanih za status studenata, dok je protiv njegovog usvajanja bio nezavisni poslanik Branislav Škobo koji smatra da je potrebno donijeti zakon o studentskom organizovanju.

U toku je rasprava o Nacrtu zakona o javno-privatnom partnerstvu u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: