{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen nacrt strategije omladinske politike

F
15.9.2009. u 18:42
0
0
Usvojen nacrt strategije omladinske politike
0
Usvojen nacrt strategije omladinske politike
Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je danas Nacrt strategije omladinske politike na području ZDK za period 2009-2014. godina.
Članovi Vlade ocijenili su važnim ovaj dokument kojim se u 12 općina ovog kantona predviđa preko 90 planskih mjera koje su usko vezane za rješavanje suštinskih problema mlade populacije.

Vlada ZDK je na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport odobrila 30.000 KM za izdavačku djelatnost u ovom kantonu.

Vlada je dala saglasnost na povećanje broja studenata za 31, u okviru upisa u prvu godinu studija na Univerzitetu u Zenici. Dodatni broj odnosi se na djecu šehida i poginulih boraca, umrlih ratnih vojnih invalida i umrlih demobilisanih boraca koja su položila prijemni ispit, a zbog nedovoljnog broja bodova nisu ostvarila pravo na prijem.

Na današnjoj sjednici imenovana je Komisija za izradu elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Arhiva Zeničko-dobojskog kantona.

Potvrđena su i imenovanja Seada Džanovića za direktora Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, Senade Malićbegović za člana Upravnog odbora Agencije za privatizaciju ZDK, kao i Ferida Smailagića za člana Nadzornog odbora Natron Hayat Maglaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: