{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen nacrt strategije omladinske politike

F
15.9.2009. u 18:42
0
0
Usvojen nacrt strategije omladinske politike
0
Usvojen nacrt strategije omladinske politike
Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je danas Nacrt strategije omladinske politike na području ZDK za period 2009-2014. godina.
Članovi Vlade ocijenili su važnim ovaj dokument kojim se u 12 općina ovog kantona predviđa preko 90 planskih mjera koje su usko vezane za rješavanje suštinskih problema mlade populacije.

Vlada ZDK je na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport odobrila 30.000 KM za izdavačku djelatnost u ovom kantonu.

Vlada je dala saglasnost na povećanje broja studenata za 31, u okviru upisa u prvu godinu studija na Univerzitetu u Zenici. Dodatni broj odnosi se na djecu šehida i poginulih boraca, umrlih ratnih vojnih invalida i umrlih demobilisanih boraca koja su položila prijemni ispit, a zbog nedovoljnog broja bodova nisu ostvarila pravo na prijem.

Na današnjoj sjednici imenovana je Komisija za izradu elaborata o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Arhiva Zeničko-dobojskog kantona.

Potvrđena su i imenovanja Seada Džanovića za direktora Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, Senade Malićbegović za člana Upravnog odbora Agencije za privatizaciju ZDK, kao i Ferida Smailagića za člana Nadzornog odbora Natron Hayat Maglaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: