Predstavnički dom PSBiH
0

Usvojen nacrt budžeta ze reviziju institucija BiH

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH odgodila je danas izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o plaćama i nakanadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Klub poslanika Stranke za BiH.

Komisija je usvojila Nacrt bužeta Ureda za reviziju institucija BiH za 2010., čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Usvojen je Izvještaj o obavljenoj reviziji finansijskih izvještaja BHRT-a na dan 31.12. 2008., čiji je podnosilac nezavisna revizorska kuća „Revsar“ i zaključak da menadžment BHRT-a napravi „Plan sanacije i konsolidacije BHRT-a“ koji treba dostaviti Vijeću ministara i Komisiji za finansije i budžet, odnosno Parlamentarnoj skupštini BiH.

Na današnjoj sjednici su razmatrani revizorski izvještaji za 2008. godinu o finansijskom poslovanju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, za koje je izvjestilac bio Lazar Prodanović, Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, za koji je izvjestilac bio Salko Sokolović, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH i Agencije za promociju stranih investicija, za koje je izvjestilac bio Adem Huskić, Ureda za veterinarstvo BiH i Ministarstva komunikacija i prometa, za koje je izvjestilac bio Savo Erić, Ministarstva civilnih poslova BiH, za koje je izvjestilac bio Velimir Jukić, i Predsjedništva BiH, za koje je izvjestilac bio Sadik Bahtić.

Komisija je usvojila Poslovnik o radu Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma u području revizije, čiji je podnosilac USAID, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.