{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen izvještaj o rezultatima općinskih izbora u 2008.

F
14.3.2009. u 20:37
0
1
Usvojen izvještaj o rezultatima općinskih izbora u 2008.
0
Usvojen izvještaj o rezultatima općinskih izbora u 2008.
Delegati Kongresa SDP-a BiH u nastavku rada jednoglasno su usvojili Izvještaj o provedenim aktivnostima i rezultatima općinskih izbora BiH u 2008. godini.
Šef izbornog štaba SDP-a na posljednjim općinskim izborima Ferid Buljubašić istaknuo je kako je ova partija osvojila 191.035 glasova, što je za 73.465 glasova više u odnosu na 2004. godinu, odnosno za 48.000 više nego na općinskim izborima 2006. godine. Po njegovim riječima ostvareni rezultati svjedoče o dobrom radu na terenu.

U skladu s programskim ciljevima stranke izborna kampanja SDP-a organizirana je i provedena na cijelom prostoru BiH.

Buljubašić podsjeća kako su posebno dobri rezultati postignuti u Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, te u Brčko Distriktu.

On je napomenuo kako će pozitivna iskustva iz ovih sredina biti iskorištena za osmišljavanje izborne platforme za naredne opće izbore 2010. godine.

U tom kontekstu, šef izbornog štaba SDP-a smatra kako je neophodno staviti u funkciju formirani anketni centar ove stranke, a sekretarijat SDP-a osposobiti za vršenje uloge analitičkog, stručnog, operativnog i izvršnog tijela.

Neophodno je, kako je kazao, precizirati obaveze svih organizacionih dijelova SDP-a da bi se maksimizirali efekti izborne kampanje na narednim općim izborima.

Nakon prezentiranja izvještaja uslijedile su diskusije delegata Kongresa.

Izvještaju o rezultatima općinskih izbora prethodilo je glasanje za predsjednika, članove glavnog i nadzornog odbora SDP-a i, kako je najavljeno, prvi preliminarni rezultati bi trebali biti poznati već oko 20 sati.

Slijedi izjašnjavanje delegata Kongresa o ponuđenim rezolucijama čime Kongres ulazi u završnicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: