{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Usvojen izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH

F
30.8.2007. u 16:45
0
0
Usvojen izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH
0
Usvojen izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH
Vijeće ministara BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojilo izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvih šest mjeseci ove godine, koji će Ministarstvo finansija i trezora uputiti Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru.
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je izvršenje Budžeta za navedeni period bilo u skladu sa zakonom.

Prema njegovim riječima, ukupno ostvareni prihodi za finansiranje institucija BiH u prvih šest mjeseci ove godine iznose 394.455.130 KM. U strukturi ostvarenih prihoda najveći udio imaju prihodi od indirektnog oporezivanja u iznosu od 309.852.140 KM. U isto vrijeme, ostvareni su rashodi na nivou institucija BiH u iznosu od 315.473.400 KM.

Špirić je istaknuo da su institucije vlasti BiH potrošile manje sredstava nego što je planirano budžetom.

Dodao je kako je značajno i da je redovno izmirivan vanjski dug BiH u ovom periodu u iznosi 126,19 miliona KM.

Prema Špirićevim riječima, bitno je da se trošenje javnih sredstava odvija u skladu sa zakonom.

Vijeće ministara je danas usvojilo sedam prijedloga zakona i to: Prijedlog zakona o usvajanju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.

Također, usvojeni su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Službi za poslove sa strancima.

Vijeće ministara je usvojilo i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ličnoj karti državljana BiH te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju. Usvojen je i Prijedlog zakona o usvajanju Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, koji je na privremenoj osnovi nametnuo visoki predstavnik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: