{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ususret novoj turističkoj sezoni: Gigapiksel panorame Počitelja, Jablanice i Konjica

23.4.2014. u 16:06
6
1
Ususret novoj turističkoj sezoni: Gigapiksel panorame Počitelja, Jablanice i Konjica
6
Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona nastavlja sa inovativnim internet prezentacijama turističkih atrakcija. Nakon Mostara, Neuma, Međugorja, Blagaja uslijedilo je i predstavljanje Počitelja, Jablanice i Konjica.
Priča o turizmu u Bosni i Hercegovini još uvijek nije prepoznata u svom punom obimu. Broj gostiju svakim danom sve više raste a pojedinačni dolasci se baziraju na reklami koja se prenosi od uha do uha. Stručnjaci bi sigurno rekli kako je to ujedno i najbolji vid reklame, ali da Bosna i Hercegovina i njeni turistički djelatnici ali i eksperti mogu ponuditi mnogo više dokazuju inovativne internet prezentacije - gigapiksel panorame sa virtualnim obilascima i šetnjama kroz turističke atrakcije i destinacije.

"Radi se o nastavku promoviranja turističke ponude HNK na internetu. Turistička zajednica HNK prepoznala je efikasnost i stvarnu snagu korištenja najmodernijih tehnika koje se koriste pri izradi turističkih prezentacija na internetu. Nakon gigapiksel panorama Mostara, Neuma, Međugorja i Blagaja logično je bilo da nastavimo sa ostalim turističkim atrakcijama. Tim mladih ljudi koji čine Innovativo na čelu sa voditeljem Mariom Gerussijem se nada da će konkretnim akcijama poboljšati web-prezentaciju HNK kao i turističkih vrijednosti koje su do sada bile skrivene od šire internetske publike koja je ciljana grupa kojoj se obraća turistička zajednica HNK", istakao je direktor turističke zajednice HNK Andrija Krešić

Ove godine Turistička zajednica HNK predstavlja gigapiksel panorame Počitelja, Jablanice i Konjica.

Korisnici interneta od danas će biti u mogućnosti vidjeti Počitelj iz ugla kojeg do sada nisu bili u mogućnosti, prošetati se gradićem do srednjovjekovne odbrambene utvrde, ući u Hadži-Alijinu džamiju kao i posjetiti likovnu koloniju kuće Gavran Kapetanovića.

Da u Jablanici služe najbolju janjetinu u regiji sigurno znate, ali da postoji predivan vidikovac možda i niste znali. Vodimo Vas na vidikovac sa kojeg se pruža prelijepi pogledi na ovaj mali gradić i njegovu okolinu. Ono po čemu je Jablanica sigurno najpoznatija jeste "Bitka za ranjenike na Neretvi" iz 1943. godine, koja predstavlja jedinstvenu pojavu u historiji ratovanja. Mjesto bitke, muzej, most i ostalo možete razgledati takođe u ovoj jedinstvenoj prezentaciji.

Konjic, hercegovački biser, zasigurno predstavlja jednu od najljepših čaršija u BIH. Prelazak preko veličanstvene ćuprije, razgledanje zavičajnog i muzeja drvorezbarstva, obilazak vjerskih objekata je djelić ugođaja koji pruža ova prezentacija.

"Prve gigapiksel panorame privukle su veliku pažnju internet publike. Javno prezenitranje prirodnih ljepota i historijskih znamenitosti samo je korak naprijed ka dodatnoj promociji turističkih destinacija i povećanom broju turista HNK", izjavio je Semir Temim, zamjenik direktora turističke zajednice HNK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: