Sama organizovala sve
874

Ustikoljanska "Vila" šije zaštitne maske za sugrađane, nije zaboravila ni novinare

E. A.
U nedostatku zaštitnih maski i adekvatne opreme u jeku krize koju je izazvala pandemija koronavirusa Ustikoljanka Mirsada Ćorić došla je na ideju da u svojoj krojačkoj radnji šije zaštitne maske za svoje sugrađane.

"Kad su mi na vrata salona pokucali trgovci pitajući me šta da rade u nedostatku maski, došla sam na ideju da ih sama šijem. Kupila sam platno, i za tri dana skrojila i sašila stotinjak zaštitnih maski", kaže Mirsada.

Podjelila ih je svojim sugrađanima, uglavnom trgovcima i ljudima koji su joj pokucali na vrata, a 20 zaštitnih maski sašila je i za novinare i snimatelje RTV BPK Goražde koji su svakodnevno na terenu.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Maske su pamučne tako da se mogu koristiti duže, a za dezinfekciju je dovoljno pranje i peglanje", kaže Mirsada.

Nakon višegodišnje nezaposlenosti, Mirsada koju u Ustikolini zovu Vilom, otvorila je malu krojačku radnju "Esse". Prije deset godina, kada je počela sa radom u malom mjestu, ništa nije obećavalo da će uspjeti. Ali zahvaljujući predanom i kvalitetnom radu Mirsada danas vodi solidan posao i ima stalne mušterije. Ni malo, ni mnogo, ali dovoljno da dio onog što radi, u teškim vremenima može podjeliti sa sugrađanima.