{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


USTDA donirao 230.850 dolara BH Telecomu

N
NINA
27.7.2004. u 22:57
0
0
USTDA donirao 230.850 dolara BH Telecomu
0
USTDA donirao 230.850 dolara BH Telecomu
Agencija za trgovinu i razvoj Sjedinjenih Država (USTDA) danas je dodijelila donaciju državnom telekomunikacijskom operateru BH Telecomu u vrijednosti od 230.850 dolara, koja će biti utrošena za izradbu studije izvodljivosti o razvoju državne bežične visokokvalitetne mreže.
U ime vlade SAD-a ugovor je potpisao Clifford Bond, ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini, a u ime BH Telecoma generalni menadžer Hamdo Katica.

Ambasador Bond je kazao kako će ova studija, koju financira USTDA, izraditi planove o razvoju nove bežične tehnologije u našoj zemlji. «Ukoliko bude implementiran ovaj projekat, mreža će osigurati brza i isplativa sredstva za proširivanje telekomunikacija i pristupa Internetu za hiljade domaćinstava i poslovnih jedinica koje trenutno ne posjeduju te usluge.

Pored toga, ovaj projekat će vjerojatno dovesti do implementacije sljedeće generacije komunikacije i pristupa Internetu kao što su videokonferencije, elektronska trgovina i multimedijalne poruke u BiH», rekao je veleposlanik Bond.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: