{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ustavni sud BiH odbio zahtjev Zorana Damjanovića osuđenog za ratni zločin

F
14.2.2008. u 16:03
0
0
Ustavni sud BiH odbio zahtjev Zorana Damjanovića osuđenog za ratni zločin
0
Ustavni sud BiH odbio zahtjev Zorana Damjanovića osuđenog za ratni zločin
Ustavni sud Bosne i Hercegovine održao je danas sjednicu Malog vijeća, a nakon toga i sjednicu Vijeća od pet sudija.
Na sjednici Malog vijeća, Ustavni sud je odbio kao neosnovane deset zahtjeva za donošenje privremenih mjera, a na Vijeću od pet sudija riješio 109 predmeta i odbio jedan zahtjev za donošenje privremene mjere.

Sud je, između ostalog, u predmetu Zorana Damjanovića odbio kao neosnovan zahtjev za donošenje privremene mjere kojim je apelant tražio odgađanje izvršenja kazne zatvora do donošenja konačne odluke o podnesenoj apelaciji.

Presudom Suda BiH, apelant je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora od 10 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ratnog zločina protiv stanovništva.

Ustavni sud je zaključio da apelant nije ponudio takve razloge i dokaze koji bi Ustavnom sudu bili dovoljni i zadovoljavajući da bi donio privremenu mjeru koju je apelant predložio, odnosno koji bi ukazali da bi donošenjem takve privremene mjere bile spriječene eventualne nenadoknadive štetne posljedice koje su u suprotnosti za zakonitim ciljem.

Sve odluke usvojene na ovim sjednicama bit će objavljene na web stranici Ustavnog suda BiH www.ustavnisud.ba u roku od mjesec dana nakon što se dostave apelantima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: