{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ustamujić u EU: Borba protiv korupcije ne smije biti samo deklarativna

15.1.2015. u 22:18
185
24
Ustamujić u EU: Borba protiv korupcije ne smije biti samo deklarativna
185
Ustamujić u EU: Borba protiv korupcije ne smije biti samo deklarativna
Mirza Ustamujić i Thomas Grunert
Nakon jučerašnjih sastanaka sa članovima Parlamenta Evrope, Mirza Ustamujić, bivši zastupnik u Federalnom parlamentu i član DF-a danas je održao sastanke sa Thomas Grunertom, šefom odjela za proširenje i evropski ekonomski prostor Evropskog Paralmenta, te predstavnicima Grupe zemalja u borbi protiv korupcije u Vijeću Evrope (GRECO).
Grunert je tokom sastanka istakao da podržava Bosnu i Hercegovinu na putu ka EU, te da mora nastaviti raditi na jačanju vladavine prava i pravnih institucija, te posebno razvoja demokratskih vrijednosti. Vjeruje da nova njemačko-britanska inicijativa predstavlja novi pristup koji omogućava Bosni i Hercegovini da politikom "malih koraka“ krene naprijed, te da očekuje od političkih lidera da će aktivno raditi na tom putu.

Predstavnici GRECO-a bili su posebno zainteresovani za pitanja finansiranja političkih partija i crnih fondova, kao i uticaj ugovora koje političke stranke potpisuju sa izabranim i imenovanim zvaničnicima.

Ustamujić je istakao da borba protiv korupcije ne može biti samo deklarativna, već da se moraju poduzimati konkretni koraci, što su i najveća očekivanja građana Bosne i Hercegovine. Tom prilikom prezentovao je i ideju koju je pretočio u dopune Krivičnog zakona FBiH usvojene u Zastupničkom domu Paralmenta FBiH, što je naišlo na podršku i odobravanje.

Ustamujić bi se sutra u Briselu trebao sastati sa zvaničnicima Evropskog paralmenta i Evropske komisije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: