Saga se nastavlja
283

USSC stao uz novo čelništvo SPUS-a: Hamza Vahid El-Din je naš brat i saborac

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Udruženje studenata studentskog centra Sarajevo izdalo je saopćenje u kojem se prvenstveno pruža podrška novoizabranom predsjedniku SPUS-a, ali i reaguje na kritike koje su upućene Skupštini SPUS-a zbog navodnih neregularnosti.

"Stanje u studentskim domovima, ali i život studenata u njima, već duži niz godina je na rubu ljudskog dostojanstva. Za promjenu ovoga stanja potreban je širi društveni, akademski, ali i politički angažman. Od toplifikacije, preko renoviranja soba i zamjene namještaja, kreveta i madraca, pa do renoviranja kupatila. O ostalim potrebama studenata, koje su elementarne, suvišno je i govoriti dok se naprijed navedene ne dese. Prvi put u prostranoj historiji UNSA i studentskih organizacija, na čelo SPUS-a izabran je stanovnik studentskih domova, naš kolega, brat i suborac za prava studenata - Hamza Vahid El-Din", kažu iz USSC-a.

Kako se tvrdi, taj izbor za koji su navijali dolazi u pravom momentu, kada se dešava integracija UNSA, ali i kada se usvaja budžet Kantona Sarajevo, te se nadaju da će on biti sposoban da u dobroj komunikaciji sa vlastima KS, kroz budžet KS izbori određena sredstava za početak popravljanja stanja u studentskim domovima.

"Udruženje studenata SC najoštrije osuđuje napade na našeg kolegu i Predsjednika SPUS-a, te ovim putem poručujemo da su studenti iz studentskih domova uz njega i upozoravamo sve subjekte u ovom procesu da ćemo stati uz njega u svakoj prilici", saopćeno je iz USSC-a.

Podsjećamo, nedavno je održana Izborna skupština Studentskog parlamenta UNSA na kojoj su izabrani novi predsjednik, zamjenik te predsjednici raznih komisija. Dvotrećinskom većinom glasova novi predsjednik SPUS-a je Hamza Vahid El-Din, a njegov zamjenik bit će Bakir Sijerčić.

S druge strane, trinaest studentskih organizacija Univerziteta u Sarajevu izdalo je saopćenje povodom izbora izbora predsjednika, zamjenika te predsjednika raznih komisija Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS).