{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspostavljena sva tijela Fonda za zaštitu okoliša FBiH

F
27.1.2010. u 15:12
0
0
Uspostavljena sva tijela Fonda za zaštitu okoliša FBiH
0
Uspostavljena sva tijela Fonda za zaštitu okoliša FBiH
Ministar okoliša i turizma Federacije BiH Nevenko Herceg sastao se u Sarajevu s novoimenovanim predsjednikom Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH Perom Golužom i direktorom Safetom Harbinjom.
Ministar Herceg je izrazio zadovoljstvo što je ovotjednim imenovanjem članova Upravnog odbora na Vladi Federacije okončana duga procedura stavljanja u puni kapacitet Fonda za zaštitu okoliša čime je konačno uspostavljen stalan i stabilan izvor sredstava za financiranje programa, projekata i sličnih aktivnosti u području zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Sudionici sastanka složili su se da je pred Fondom za zaštitu okoliša vrlo obiman i odgovoran posao vezan za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, posebno u području gospodarenja otpadom i korištenja obnovljivih izvora energije, gdje se za najkvalitetnije programe i projekte očekuje financijska pomoć Fonda.

"Zajedničkim snagama moramo uspostaviti takav način rada koji će nas voditi ka racionalnijem postupanju s energetskim izvorima, unaprjeđivanju i nadogradnji sustava gospodarenja otpadom, čuvanju prirodnog bogatstva i općenito jačanju okolišne svijesti na svim razinama", kazao je ministar Herceg.

On je podsjetio prve ljude Fonda kako je Federalnom strategijom zaštite okoliša identificirano stanje okoliša u pojedinim područjima, ali i određeni ciljevi i rangirani prioriteti kao temelj za usmjeravanje i usklađivanje različitih gospodarskih, znanstvenih i organizacijskih mjera te mjera za provođenje međunarodnih obveza radi zaštite okoliša, što treba biti i temelj rada programa Fonda u području zaštite okoliša, saopćeno je iz Ureda ministra Hercega.

"Očekujemo da Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine postane temeljni mehanizam prikupljanja sredstava, te ulaganja tih sredstava u projekte i programe zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, za koje se inače sredstva ne mogu osigurati iz drugih izvora. To će tražiti od svih nas puni angažman, ulaganje znanja, iskustava i novca u najkvalitetnije projekte i programe koji jamče održivi razvoj, dugoročni ekonomski razvoj koji nije u suprotnosti s principima zaštite okoliša", kazao je ministar Herceg.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: