BiH
0

Uspostavljen red u saobraćaju u krugu KCUS-a

Klix.ba
Normalizacija saobraćaja u krugu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uspješno je počela 2. septembra ove godine. Zadovoljstvo i zahvalnost iskazali su prvenstveno brojni pacijenti, pozdravljajući i podržavajući ovu odluku, koja je ujedno i donesena za njihovu dobrobit, saopćeno je iz KCUS-a.

"Posebno je važno naglasiti da je na ovaj način omogućen slobodan pristup podzemnim i nadzemnim hidrantima, požarnim putevima, bolja povezanost klinika radi prijevoza pacijenata, snabdijevanje i smanjenja buke. KCUS je Planom predvidio ulaz kroz tunel DIP-a iz ulice Stjepana Tomića, prekoputa taksi štanda, gdje će nesmetano ući sva vozila, jer je tunel namijenjen za pacijente i posjetioce. U tunelu su također, za sve nepokretne i teško pokretne pacijente osigurana kolica, medicinske sestre i pomoćni radnici s kojima će pacijenti nesmetano biti odvedeni do klinike u kojoj se hospitaliziraju", navodi se u saopćenju KCUS-a.

Ulazak na glavnu kapiju KCUS-a imaju pacijenti sa 80 posto i 100 posto invalidnosti uz propusnice koje dobijaju na klinikama na kojima se liječe, dok pacijenti Klinike za ortopediju i traumatologiju koriste ulaz s glavne kapije, pacijenti Klinike za fizijatriju i rehabilitaciju te Neurološke klinike ulazit će na kapiju III, ulaz od naselja Breka.

"Molimo sve taksi službe da koriste tunel DIP-a kao saobraćajnicu, jer na taj način posjetioci i pacijenti dolaze u sami centar DIP-a, iz kojeg će na najbrži i najsigurniji način doći do svih odjeljenja ili klinika", dodaje se u saopćenju.