{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uspostavljanje novih veza između mladih Srbije i BiH

F
14.5.2011. u 13:04
0
1
Uspostavljanje novih veza između mladih Srbije i BiH
0
Uspostavljanje novih veza između mladih Srbije i BiH
Foto: Ilustracija
Delegacija Evropske komisije u BiH i Srbiji, u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava iz Srbije i Institutom za razvoj demokratije iz BiH realizuju projekat pod nazivom "Nove veze pograničnih regiona“.
Kroz druženje, dijalog i posjete gradovima, mladi iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostvaruju čvršću saradnju.

"Ovo je prvi projekat kroz koji se nastoji promovisati prekogranična saradnja, ali i izgrađivati povjerenje između ljudi iz dvije susjedne zemlje. Želja nam je da učestvujemo i u procesu zaštite ljudskih prava,a sve u cilju približavanja ove regije Evropskoj uniji“, izjavila je Maja Ličanin, koordinator projekta "Nove veze“.

U ovaj projekat uključeni su srednjoškolci iz Užica, Priboja, Prijepolja, Požege, Goražda, Višegrada, Bratunca i Srebrenice koji su danas posjetili Memorijalni centar Potočari.

Posjetom gradovima, mladi se upoznaju sa prošlošću, ali je njihov fokus uspostavljanje pokidanih veza i pogled ka budućnosti.

"Ovo je jedno veliko iskustvo za nas. Pomaže nam da se upoznamo, družimo i da razbijemo predrasude. Saznali smo mnogo o različitim običajima, kulturama i upravo te različitosti mogu da nas povežu i zbliže“, rekla je Eldina Muratović iz Priboja.

Naredno druženje mladih iz ovih osam gradova zakazano je u Višegradu.

Na kraju projekta, održat će se dvodnevni festival u Užicu. Tom prilikom prezentovat će se ekonomska i kulturna ponuda ovog regiona, što će omogućiti uspostavljanje platforme za pokretanje ozbiljne saradnje ovih osam općina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: